Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Freedom – albumpresentatie

March 8 at 20:15 - 21:15

La Sfera Armoniosa Oscar Verhaar

Countertenor Oscar Verhaar en La Sfera Armoniosa presenteren de nieuwe cd Freedom met muziek van G.F. Händel over vrijheid.

Het thema vrijheid of Freedom kwam op toen in de coronatijd de beperkingen lange tijd als een donkere wolk boven het concertleven hingen. De muziek vonden we in de oratoria van George Frideric Händel (1675-1759). Deze grote werken zijn gebaseerd op verhalen uit de Bijbel of verhalen die hieraan verwant zijn. Sommige oratoria worden regelmatig uitgevoerd, terwijl andere nooit in Nederland te horen zijn. De cd biedt zo een vernieuwende kijk op het repertoire van een beroemde componist en bewijst eens te meer dat oude muziek aansluit bij onze tijd. Omdat de aria’s Engelse teksten hebben, Händels publiek in Londen vroeg erom, zijn ze makkelijk te begrijpen en te doorvoelen voor jong en oud.

De aria’s worden gezongen door personages die voor vrijheid ten strijde trekken of juist bidden om goddelijke interventie. Vrijheid gaat ook over de vrijheid van ieder mens om zich te kunnen ontwikkelen, zich vrij te maken van inwendige tirannen en een rijker mens te worden. De cd biedt aria’s vol vuur, maar ook sentimentele stukken, die het verlangen naar Freedom op vele manieren kleur geven.

Tijdens dit concert wordt de cd feestelijk gepresenteerd en laten Oscar Verhaar, dirigent Mike Fentross en La Sfera Armoniosa live horen hoe geweldig deze muziek is.

Organizer

Oscar Verhaar
Email
oscarverhaar@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Lutherse Kerk Den Haag
Lutherse Burgwal 7
Den Haag, ZH Lut2512 CB Netherlands
+ Google Map
Phone
070 363 6610
View Venue Website