Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hofjesconcerten Alkmaar

September 4, 2022 at 13:30 - 18:00

€15

Op zondag 4 september 2022 vinden in Alkmaar weer de Hofjesconcerten plaats. In een vijftal hofjes in de historische binnenstad spelen musici uit binnen- en buitenland een divers programma. Het publiek wordt van hofje naar hofje begeleid door gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar (HVA) en maakt kennis met de verhalen van Alkmaar.

Artistiek leider Mike Fentross nodigt dit jaar opnieuw internationale muzikale vrienden om concerten te geven voor Alkmaarders en gasten van de stad. In diverse hofjes is heel verschillende muziek te horen die een samen een bijzonder en prachtig programma opleveren.

5 bijzondere concerten op 5 bijzondere plaatsen

La Sfera Armoniosa
foto: Annelies van der Vegt

In het Wildemanshofje spelen oprichters van La Sfera Armoniosa, luitist/dirigent Mike Fentross en Paulina van Laarhoven (viola da gamba) met Falco van Loon, een veelzijdig zanger die binnen en buiten Nederland geprezen wordt om zijn uitvoeringen van barokrepertoire. 

In het intieme Hofje van Achten is Indiase muziek te horen met Niti Biswas (tabla) en Klaus Falschlunger (sitar). Met sterke roots in respectievelijk de Indiase klassieke muziek en rockmuziek creëren deze musici bijzondere ontmoetingspunten in grenzeloze muziek. 

foto: Hans Hermans

Even verderop in de Hof van Sonoy spelen klarinettist Maarten Ornstein en bassist Tony Overwater. Al meer dan 3 decennia spelen Ornstein en Overwater in heel diverse bezettingen overal ter wereld en ontwikkelden ze vanuit de jazz een eigen muzikale handtekening met links naar muziek van over de hele wereld

Barokmuziek is ook te horen in de hof van Provenhuis Bijlevelt. De jonge talentvolle Italiaanse sopraan Elisa de Toffol en de harpiste Emma Huijsser spelen schitterende liederen uit de 17de eeuw 

Santiago Cimadevilla

In het Hofje van Paling en Van Foreest horen we muziek uit Zuid-Amerika. Het Argentijns repertoire wordt uitgevoerd door twee heel veelzijdige musici: celliste en zangeres Ilein Bermudéz en meesterbandeonist en componist Santiago Cimadevilla.

Stadswandelingen en concerten: 5 routes

Er zijn 5 routes die het publiek van de Hofjesconcerten kan volgen. De gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar voeren je langs de mooiste Alkmaarse plekje en vertellen de verhalen die erbij horen.

Niti Biswas

De wandelingen starten om 13:30 uur. Na de verschillende routes vindt een groots gezamenlijk slotconcert plaats om 17:15 uur in Hof van Sonoy met alle musici en deelnemers aan de stadswandelingen.

 

 

Startpunten van de routes

De Hofjesconcerten beginnen om 13:30 maar wees iets eerder op het startpunt van uw route.
Route 1: Huis van Achten (Lombardsteeg 23-35
Route 2: Hof van Sonoy (Hof van Sonoy 1)
Route 3: Provenhuis Bijlevelt (Koningsweg 83)
Route 4: Paling en Van Foreest (zevenhuizen 13)
Route 5: Wildemanshofje (Oudegracht 45)

Kaarten bestellen

Klik op de route voor informatie en om kaarten te bestellen.

  1. Een mooie route door het historische Alkmaar met barok en Indiase muziek.
  2. De stadswandeling voert naar hofjes met jazz, Indiase en barokmuziek
  3. Tussen de wandelingen hoor je diverse muziek uit India, Argentinië en de barok.
  4. Drie concerten en routes met Argentijnse muziek, barok en jazz.
  5. Ook weer muziek uit de barok, jazz en Argentijnse muziek met van hofje naar hofje een historische wandeling. (Uitverkocht)

 

Details

Date:
September 4, 2022
Time:
13:30 - 18:00
Cost:
€15

Organizer

La Sfera Armoniosa
Email
office@lasfera-armoniosa.com
View Organizer Website

Venue

Alkmaar
NH Netherlands + Google Map