Loading Events

« All Events

Claron McFadden & La Sfera Armoniosa – Sterke Vrouwen

April 25 at 20:00 - 21:30

Claron McFadden

La Sfera Armoniosa speelt een bijzonder programma met composities van de vrouwelijke componisten Barbara Strozzi en Francesca Caccini, en met gedichten van Veronica Franco. Zij worden gezongen en voorgedragen door wereldberoemde en veelzijdige Amerikaans-Nederlandse sopraan Claron McFadden.

Veronica Franco was één van de meest prominente courtisanes van Venetië. Zij had zelfs een verhouding met Hendrik III koning van Frankrijk en Polen. Ze publiceerde twee dichtbundels.

Barbara Strozzi was de dochter van dichter Giulio Strozzi, wiens teksten door o.a. Monteverdi werd getoonzet. Barbara Strozzi kreeg onder andere les van Francesco Cavalli en publiceerde gedurende haar leven 8 collecties liederen – met in totaal maar liefst 125 vocale stukken.

Francesca Caccini kwam uit een toonaangevende muzikale familie en was dichteres, luitist, zangeres en componist. Caccini schreef zeker 5 opera’s waarvan er slechts één bewaard is gebleven, daarnaast kennen we van haar Il primo libro delle musiche, een muziekboek met heel diverse muziek voor kleinere bezettingen.

Uitvoerenden:

  • Claron McFadden (sopraan)
  • Paulina van Laarhoven (viola da gamba)
  • Mike Fentross (theorbe en barokgitaar)

Details

Date:
April 25
Time:
20:00 - 21:30
Website:
https://www.leidsesalon.nl/agenda

Organizer

Leidse Salon
Phone
0715164848
Email
info@leidsesalon.nl
View Organizer Website

Venue

Leidse Salon
Hooglandse Kerkgracht 17a
Leiden, ZH 2312 HS Netherlands
+ Google Map
Phone
0715164848
View Venue Website