Loading Events

« All Events

Het Middagconcert op Zondag: Claron McFadden & La Sfera Armoniosa – Sterke Vrouwen

April 28 at 16:00 - 17:15

Claron McFadden

Van vele markten thuis en alles met flair en intensiteit: sopraan Claron McFadden verrast steevast met haar repertoire en presentatie. In dit vroegbarokke Middagconcert maakt ze een Italiaanse reis met muzikale geestverwanten.

Claron McFadden en La Sfera Armoniosa

De sopraan Claron McFadden maakt originele keuzes in repertoire en presentatievormen. Ze voelt zich thuis in diverse muziekgenres, en combineert vaak klassieke muziek met pop, jazz en niet-Europese muziek. Alles met flair en intensiteit. Voor dit vroegbarokke Middagconcert werkt McFadden samen met gambaspeler Paulina van Laarhoven, barokharpist Emma Huijsser en neemt Mike Fentross zijn theorbe en barokgitaar mee.

Een Italiaanse reis

Claron McFaddens programma biedt een ruime selectie werken van componisten die in Italië actief waren aan hoven of voor kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders schreven. Kapsberger, een luitist, en Barbara Strozzi, een zangeres, pasten de veel voorkomende combinatie toe van een gelijktijdige loopbaan als componist en als uitvoerend musicus. Francesca Caccini ontwikkelde zich aan het hof van de Medici in Florence tot de belangrijkste vrouwelijke componist van de vroegbarok. De diversiteit van stijlen maakt dit concert extra aantrekkelijk.

Uitvoerenden

  • Claron McFadden sopraan
  • Paulina van Laarhoven viola da gamba
  • Mike Fentross theorbe, barokgitaar
  • Emma Huijsser barokharp

Organizer

Concertgebouw
Phone
020 - 671 83 45
Email
kassa@concertgebouw.nl
View Organizer Website

Venue

Concertgebouw
Concertgebouwplein 10
Amsterdam, NH 1071 LN Netherlands
+ Google Map
Phone
020 - 671 83 45
View Venue Website