Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

La Sfera Armoniosa & Zero Dance Theatre –

November 26, 2023 at 20:00 - 22:00

Zero Dance Theatre

De bekende Alkmaarse choreograaf/danser Denden Karadeniz en luitist/dirigent Mike Fentross maken voor hun gezelschappen Zero Dance Theatre en barokensemble La Sfera Armoniosa een gezamenlijke, feestelijke voorstelling ter ere van de bruiloft van kunstenaar Maria Tesselschade en Alkmaarder Allart Jansz. Crombalch.

Praetorius meets Urban Contemporary Dance
De muze van de dans ‘Terpsichore’ inspireerde de Duitse componist Michael Praetorius in 1612 tot het verzamelen, arrangeren en publiceren van meer dan 300 dansmelodieën. Denden Karadeniz, choreograaf, danser en leider van Zero Dance Company, werd op zijn beurt in 2021 weer geïnspireerd door de muziek van Praetorius en door de reis terug in de tijd.

Praetorius’ bundel bestaat uit een bonte verzameling van dansmelodieën uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Italië en Nederland. De melodieën werden door Praetorius geharmoniseerd en door Oude Muziek specialist, luitist en dirigent Mike Fentross van verschillende orkestkleuren voorzien.

Zero Dance Company bestaat uit dansers van verschillende dansculturen, van breakdance tot modern dance en popping. Karadeniz creëert in zijn choreografie visuele harmonieën met de verschillende culturele elementen en gaat tevens een fascinerende dialoog aan met de muziek van 400 jaar geleden.

De musici bevinden zich op het podium en zullen een onderdeel worden van het fysieke bewegingsidioom van Zero Dance Company. Daarmee ontstaat er niet alleen een schitterend toneelbeeld maar ook een spannende dialoog tussen dansers en musici. Het is de machtige godin Terpsichore die al deze culturen van verschillende landen, disciplines, stijlen en eeuwen met elkaar verbindt.

Kom precies 400 jaar later naar deze unieke voorstelling gebaseerd op wederzijde inspiratie tussen dans en muziek en de bijzondere persoonlijkheid van de 17de eeuwse vrijgevochten Maria Tesselschade. Een voorstelling die verwondert, verbindt en de tijd overstijgt!

Organizer

Grote Kerk Alkmaar
Phone
072 548 99 99
Email
info@grotekerk-alkmaar.nl
View Organizer Website

Venue

Grote Kerk Alkmaar
Koorstraat 2
Alkmaar, NH 1811 GP Netherlands
+ Google Map
Phone
072 548 99 99
View Venue Website