Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ombre de mon Amant

October 7, 2022 at 20:00 - 21:15

€22,50
maarten-ornstein-mike-fentross-rima-khcheich

Als je ooit bewijs nodig hebt dat muziek echt een internationale taal is, dan is dit het wel. Een Libanese zangeres, een barokmuzikant en een jazzmuzikant verenigd in hun liefde voor mooie liederen die hen in staat stellen en inspireren om op hun best te zingen en te spelen.

Met Rima Khcheich spelen Maarten Ornstein (basklarinet) en Mike Fentross  (vihuela en theorbe) liederen uit het Westen en uit het Oosten, zowel oud als nieuw. Muziek van Dawud Hosni, Michel Lambert, Umm Kutlhum en Constantijn Huygens gaan naast elkaar, met nieuwe teksten in het Arabisch op 17e eeuwse barokliederen en vernieuwende arrangementen voor de klassieke Arabische liederen. Met deze gedurfde zet zetten deze drie musici de toon in het overschrijden van de grenzen tussen jazz, klassieke Europese en Arabische muziek.

Begin november ontvangen Maarten Ornstein en Mike Fentross de Willem Breukerprijs voor hun grensverleggende en inventieve manier van muziekmaken. 

“Het duo Maarten Ornstein-Mike Fentross weet het traditionele in de eigen tijd te plaatsen door oude en nieuwe muziekculturen uit verschillende delen van de wereld subtiel te mengen. Zij stapelen verrassing op verrassing en verkennen de grenzen tussen West-Europese klassieke muziek, Baltische folklore en improvisatie.”

Het album ‘Ombre de Mon Amant’ werd in april 2018 opgenomen voor Zefir Records, en begin 2019 uitgebracht.

Kaarten bestellen:

https://www.klassiekemuziek.nl/e/16610/la-sfera-armoniosa-ombre-de-mon-amant

Abonnement voor de serie Oude Muziek (5 concerten) bestellen:

https://www.klassiekemuziek.nl/e/16625/tickets

Details

Date:
October 7, 2022
Time:
20:00 - 21:15
Cost:
€22,50
Website:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/16610/la-sfera-armoniosa-ombre-de-mon-amant

Venue

Lutherse Kerk
Oudegracht 187
Alkmaar, NH 1811 CD Netherlands
+ Google Map

Organizer

La Sfera Armoniosa
Email
office@lasfera-armoniosa.com
View Organizer Website